Голмайсторът на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо сензационно оглавява списък от девет имена на клубния президент Флорентино Перес за чистка в тима след края на сезона, съобщава испанската телевизия La Sexta.

Босът на „кралския” клуб е взел решение дори за съдбата на търпящия сериозни критики треньор Рафаел Бенитес, който може да бъде освободен още при евентуална следваща загуба на отбора.

Целта на Перес с включването на Кристиано Роналдо в списъка му за чистка е да прибере достатъчно голяма сума, която да инвестира в привличането на нови попълнения. Сред желаните от „белия балет” футболисти са вратарят Давид де Хеа от Манчестър Юнайтед, полският нападател Роберт Левандовски от Байерн и белгийският халф Еден Азар от Челси.

Другите имена, нарочени за гонене от президента на колоса от Мадрид, са Серхио Рамос при оферта от 40 милиона евро, френският национал Карим Бензема, германският халф Тони Кроос, костариканският страж Кейлор Навас, Хесе Родригес, Иско, Алваро Арбелоа и Денис Черишев. Заради последния футболист, който имаше наказание и въпреки това бе пуснат в игра срещу Кадис в турнира за Купата на Краля, Реал (Мадрид) бе изхвърлен от надпреварата.