Кристиано Роналдо не приемa обвинението от Футболната асоциация на Англия (ФА), свързано с инцидента с телефона на фен на Евертън след мач от Висшата лига през миналия сезон. Това заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг на пресконференция днес. 

Роналдо бе разследван по видео, в което се вижда ясно, че хвърля на земята телефона на млад привърженик на Евертън.

"С него сме обсъждали този въпрос. Той не приема обвинението", заяви Тен Хаг. 

Самият Роналдо написа в Инстаграм след инцидента през април: "Не е лесно да контролираш емоциите си в трудните моменти, в какъвто се намираме ние (Юнайтед). Длъжен съм обаче да проявявам повече уважение и търпение, както и да давам пример на младежите, които обичат тази прекрасна игра. Извинявам се, че изпуснах нервите си и каня този привърженик на мач на "Олд Трафорд" в опит за проява на феърплей".

Юнайтед срещна Евертън за първи път през новия сезон през изминалия уикенд и Роналдо, който рядко се появява в игра, вкара 700-ия си гол на клубно ниво за победа с 2:1.

"Подкрепям го, но в същото време имам определени изисквания към играчите ни", заяви Тен Хаг относно португалския футболист, който пропусна цялата предсезонна подготовка. 

"Искаме да извлечем най-доброто от него. Той вече е в по-добра форма, отколкото на старта на сезона. Това е още едно доказателство, че никой не може да си позволи да пропуска подготовка".