Звездата на Реал (Мадрид) и Португалия Кристиано Роналдо класира иберийците за Световното първенство в Бразилия през 2014 година, след като вкара всичките 4 гола в двете срещи-бараж с Швеция. С общ резултат 4:2 Португалия продължава напред, а с попаденията си Роналдо се изравни с Педро Паулета като най-добър реализатор в историята на страната. Двамата имат по 47 попадения.

"Нямам какво да доказвам. През последните години показах на всички кой съм. Не е лесно в днешно време да вкарваш по 40-50 гола. Не всеки може да го постигне. Това показва какъв съм, но не съм обсебен от мисълта за голове. Работя за страната си и за клуба си. Говоря на терена. Каквото правя, го правя добре, на терена. Няма какво повече да кажа," заяви Роналдо след мача с Швеция.

"Целият отбор заслужава поздравления. От нас се искаше да се класираме. Сега вече можем да се наслаждаваме на успеха си. Прибираме се в клубовете си с чиста съвест, продължаваме страхотния сезон, и следва Световното. Поздравления за всички и сега вече започваме да работим по голяма селекция за Мондиала," добави Кристиано.