Реал (Мадрид) официално определи португалския национал и настоящ голмайстор на отбора Кристиано Роналдо като легенда на клуба. Босовете на „белия балет” организираха специална среща между 27-годишния нападател и четирима от най-големите голмайстори на Реал - Хенто, Пири, Амансио и Емилио Бутрагеньо. Те приветстваха португалеца в съблекалнята на отбора, като неговият екип с номер 7 ще стои заедно с с тези на 10-те най-велики голмайстори на клуба.

След хеттрика си срещу Севиля (4:1) през уикенда Роналдо е на шесто място във вечната ранглиста на „кралския клуб” със 182 гола от 179 мача. Пред португалеца засега остават Раул (323 гола), Алфредо ди Стефано (308), Сантиляна (290), Ференц Пушкаш (242) и Уго Санчес (208). Роналдо задмина Хенто, Пири, Бутрагеньо и Амансио и точно затова те го приветстваха на срещата и му пожелаха един ден да се изкачи на върха в ранглистата.

"Огромна чест е за мен да съм сред най-великите голмайстори в историята на Реал (Мадрид). Горд съм от факта, че го постигнах за толкова кратко време, но и съм мотивиран още повече. Рекордите съществуват, за да бъдат подобрявани. Това важи не само за мен, но и за следващото поколение. Ще дам всичко от себе си, за да продължа да бележа и да стигна до първото място", заяви 28-годишният португалец.

Роналдо може да е шесто място във вечната ранглиста на голмайсторите на „кралския клуб”, но превъзхожда намиращите се пред него по друг показател. Той е вкарал средно по 1,02 гола на мач, като най-близо до него по ефективност е легендарният унгарец Пушкаш с 0,93 попадения (б.р. 242 гола в 261 мача).

"За мен най-специален винаги е последният гол", споделя Роналдо.

"Головете на Кристиано, отбелязани за толкова кратък период, са доказателство, че той е невероятен футболист. Ако продължава с това темпо, може да задмине дори Ди Стефано", коментира Амансио.

"Горди сме, че Роналдо играе за Реал (Мадрид). Надявам се да остане на "Сантяго Бернабеу" още дълги години. Той приема всеки мач като лично предизвикателство”, заяви пък Бутрагеньо.

“Никога не съм бил нападател. В началото играех като дефанзивен халф, а след това станах бранител. Да бъда сред десетте най-добри голмайстори на Реал е истинска привилегия. Роналдо е уникален. Той е най-комплексният футболист в света. Притежава всичко - скорост, мощ, издържливост, удар и с двата крака, отскок”, каза пък бившият бранител Пири.

"Да гледаш Роналдо е голяма наслада. Бих се радвал, ако можех да играя с него", лаконичен пък бе Хенто, печелил с Реал (Мадрид) шест пъти КЕШ.