Кристиано Роналдо ще остане в Реал (Мадрид) поне до лятото на 2015 година, когато изтича договорът му. Това стана ясно, след като 27-годишният португалски национал разкри, че иска да изпълни докрай контракта си с „кралския клуб” и няма намерение скоро да напуска „Сантяго Бернабеу”.

„Искам да е пределно ясно, че желая да изпълня договора си с Реал (Мадрид) докрай. След това не знам какво може да се случи. Дали съм щастлив? Да, честно. Правя нещо, което харесвам, на което се наслаждавам. Знам че съм късметлия", сподели Роналдо в интервю за официалния сайт на ФИФА.

Нападателят за пореден път защити своя сънародник и наставник на „кралския клуб” Жозе Моуриньо, който е подложен на ожесточителна критика заради незадоволителните резултати на отбора.

"Уважавам протеста на хората, но те трябва да са малко по-търпеливи към Моуриньо. За мен е кристално ясно, че Моуриньо винаги иска най-доброто и ще се бори до смърт, за да защити интересите на клуба. Всички, които работим с него, знаем това, но въпреки това мнението на феновете трябва да се уважава. За мен той е най-добрият треньор в света. Притежава тонове опит и е спечелил всичко възможно", допълни португалецът.

"Хората, които ме познават и са играли с мен, знаят какъв човек съм. Тези, които не ме познават, могат да говорят и да си мислят каквото си искат. Просто трябва да се научиш да живееш с това, защото критиките са част от живота на всеки футболист, всъщност на всеки човек", казва още звездата на „белия балет”.