Португалия победи Шотландия с 2:1 на „Ещадио да Луш“ в Лисабон в мач от Група A1 на Лигата на нациите. Кристиано Роналдо започна от пейката и влезе в игра като резерва, а в заключителните минути донесе победата за своя тим със своя гол №901 в кариерата.

След изиграването на два кръга „мореплавателите“ са лидери в групата с шест точки, на три пред Полша и Хърватия, докато британците са последни с нула точки.

Шотландците излязоха напред в резултата след едва седем минути игра, когато Кени МакЛийн предостави страхотно центриране на втора греда за Скот МакТомини, който с глава заби топката в португалската врата – 0:1.

В 21-вата минута Рафаел Леао надбяга отбраната на гостите и влезе в наказателното поле, след което отправи удар към долния десен ъгъл, но Ангъс Гън спаси. Две минути след това Диого Жота стреля малко над вратата.

В 31-вата минута Португалия имаше поредна добра възможност, след като Жота скочи високо, за да засече центриране от фланга, но стреля над вратата. В 44-ата минута Леао бе изпуснат от отбраната, но изстрелът му премина покрай десния страничен стълб.

След почивката Роберто Мартинес вкара голямата звезда и капитан на отбора Кристиано Роналдо в игра, като нападателят на Ал Насър влезе на мястото на Педро Нето.

В 54-ата минута Португалия закономерно стигна до изравнително попадение, след като Рафаел Леао намери Бруно Фернандеш, който укроти топката и нанесе силен удар към горния ляв ъгъл, с който не остави шансове на Гън – 1:1.

Португалия натисна в заключителните минути на срещата, създаде няколко добри положения и това даде резултат в 88-ата минута, когато Нуно Мендеш намери Кристиано Роналдо, а той шутира отблизо и остави Гън безпомощен – 2:1 и победа за Португалия.