Голмайсторът на Реал (Мадрид) получи наградата на вестник „Марка” за най-добър футболист в Примера дивисион за сезон 2012/13. Най-популярното испанско спортно издание раздаде ежегодните си награди, отличавайки най-добрите футболисти в Примера и Сегунда дивисион.

Роналдо печели за втори път в своята кариера приза за №1 в Примера дивисион, носещ името на легендарния Алфредо ди Стефано. Пред португалеца наградата три поредни години печелеше звездата на Барселона Лионел Меси, който сега бе отличен с приза "Пичичи" за голмайстор в първенството, след като през миналия сезон вкара 46 гола. Аржентинецът не взе лично наградата си, тъй като се възстановява от контузия в родината си. Отличието получи говорителят на каталунците Тони Фрейша.

Белгийският национал и вратар на Атлетико (Мадрид) Тибо Куртоа спечели за първи път наградата "Самора" за най-добър страж. Преди това четири поредни години призът бе печелен от стража на Барселона Виктор Валдес.

Бившият наставник на Барса Тито Виланова беше отличен с "Мигел Муньос" за най-добър треньор за изминалия сезон, а наградата вместо него взе Чарли Решак.

Алваро Негредо, преминал в Манчестър Сити, също не присъства, за да получи лично наградата си "Телмо Сара" за най-добър испански стрелец.

Арбитърът Веласко Карбайо пък бе избран за най-добър съдия за изминалия сезон.

Всички отличия в Примера дивисион за сезон 2012/13:

"Гурусета" (най-добър съдия) - Веласко Карбайо (Мадрид)
"Мигел Муньос" (най-добър треньор) - Тито Виланова (Барселона)
"Самора" (най-добър вратар) - Тибо Куртоа (Атлетико Мадрид)
"Сара" (испански голмайстор) - Алваро Негредо (Севиля)
"Пичичи" (голмайстор) - Лионел Меси (Барселона), взе я Тони Фрейша
"Алфредо ди Стефано" (най-добър футболист в Примера) - Кристиано Роналдо (Реал Мадрид)