Звездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо даде пресконференция преди супердербито срещу Барселона. Ел Класико е на 10 април (събота) от 23:00 часа българско време.

-Кой е най-добрият играч в света?
-Най-големият съм аз, поне на ръст. Аз съм по-висок и по-широк от Меси. Сега сериозно. Меси прави феноменален сезон и в момента е един от най-добрите играчи в света, а и в историята на футбола. Аз върша добра работа в моя отбор, много съм щастлив и съм убеден, че годините, които ще прекарам тук, ще са много добри

-Какво ще кажеш за дуела Кристиано Роналдо – Лео Меси?
-Меси и аз не сме единствените играчи, които ще играят в този мач и това не е индивидуална битка. Искам да помогна на Реал да победи и съм сигурен, че Лео иска същото. Ние двамата сме много различни. Надявам се, че Меси ще продължи да вкарва, но не и в събота. Меси не играе сам и неговите съотборници заслужават много уважение. Барселона е абсолютно завършен тим, докато това е единственото нещо, в което ние все още изоставаме малко. Надявам се обаче, че в събота всичко ще бъде наред.

-Какво очакваш от двубоя?
-Това в никакъв случай не е мачът на живота ми. Страхотен двубой, много специален, но няма да е нито първият, нито последният, който играем един срещу друг. И двата отбора имаме еднакъв брой точки, така че и единият да победи, едва ли ще си реши титлата. Все пак до края на първенството има още доста срещи.

-Ще търсите ли отмъщение за онова 2:6 миналата пролет?
-Това са различни мачове с различни футболисти. Не чувстваме нужда от отмъщение. Много добре осъзнаваме обаче, че този мач може да реши шампионата. Имаме амбицията да победим.

-Кой е фаворитът?
-Винаги трябва да подхождаш към мачовете от позицията на фаворит. Това ще ни помогне в събота. Ако победим, пак ще сме фаворити, което ще ни направи още по-предпазливи до края. Който притежава повече топката, ще има повече възможности за гол, затова аз искам ние да я владеем. И двата отбора са много мотивирани и балансирани, и според мен победителят ще се реши от малките детайли

-Как ще отнемете топката от Барса?
-С много тичане, пресиране, и правилен подход. Ако не го правим, няма да можем да отнемем топката не само от Барса, но и от никой друг отбор.

-Атмосферата на “Бернабеу”.
-Очаквам пълен стадион и фантастична атмосфера. Тъй като играем у дома, всичко е още по-специално. Феновете ни дават допълнително самочувствие и ще ни помогнат много.

-Ще бъде ли провал, ако не спечелите титлата този сезон?
-Ще бъде много лошо, защото за отбор като Реал Мадрид да не спечели нищо цял сезон, е много неприятно. Но аз съм убеден, че ще я спечелим.

-Последното Ел Класико на Гути...
-Това не е идеалният момент да си говорим за пристигащи и напускащи играчи, преди такъв важен мач. Не е сега времето да се мисли за това. Ще се радвам, ако Гути остане при нас, но той знае кое е най-добре за него./БЛИЦ