Приключилият наскоро с активната си състезателна кариера Роналдо заяви, че ако беше по-млад с 10 години и трябваше да избира между Реал Мадрид и Барселона, ще се присъедини към "кралския клуб".

Бившият бразилски национал е играл и за двата гранда през своята професионална кариера. С екипа на каталунците Роналдо игра през сезон 1996/97 и от 37 мача има вкарани 34 гола. По-късно от 2002 до 2007 година бразилецът защитава честта на "белия балет", за който има 127 мача и 83 гола.

"Сандро (б.а. Сандро Росел - президентът на Барселона) ми е приятел, но връзката, която имам с Флорентино... винаги бих избрал Флорентино Перес (б.а. президентът на Реал Мадрид)", сподели Роналдо пред испандския вестник "Ас".

34-годишният нападател, който наскоро се отказа от футбола, заяви още и, че предпочита да играе под ръководството на Жозе Моуриньо, отколкото наставник да му е Хосеп Гуардиола. "Разбира се, че Моуриньо. Той остана в Барселона, където помагаше на сър Боби Робсън. Познавам го много добре. Той е страхотен човек, весел и забавен", допълни бразилецът. /БЛИЦ