Легендата на блазилския и световен футбол Роналдо подкрепи Лео Меси в спора за най-ценното индивидуално отличие – “Златната топка”.

„Въпреки многото великолепни играчи, битката е между двамата - Меси и Роналдо. Аз лично подкрепям аржентинеца. Освен, че вкарва решаващи голове, той допринася за футбола с магия на терена. Плюс това вкарва ужасно много голове и постоянно печели трофеи. Роналдо е много техничен, има много качества и е прагматичен футболист, но Меси продължава да изумява с изявите си и постоянството си.

Най-добрият треньор за 2012? Бих казал, че това е Жозе Моуриньо. Аз самият добре познавам света на футбола, така че Моу е № 1 за мен, защото притежава изключителна тактическа грамотност и планира много добре изиграването на срещите, а също така методите му на тренировки са много добри. Не е лесно да се справиш с 25-ма футболисти от такава класа и да работиш толкова добре с тях всеки ден. Иначе всеки футболист мечтае за “Златната топка”, и то не само когато дойде време за гласуването, а през цялата година. Това е най-голямото признание за това, че си бил постоянен и важен за успехите на отбора си", завърши Роналдо.

Феномена прекрати кариерата си през 2011-а . Гениалният нападател има 98 мача и 62 гола за националния отбор на Бразилия и е печелил “Златната топка” два пъти - през 1997 и 2002 г.