Кристиано Роналдо вярва, че в Ювентус е намерил най-добрия колектив. В интервю за "Гадзета дело спорт" португалският голмайстор сподели, че в други отбори, в които е играл, е имало футболисти, които са чувствали, че са нещо повече от останалите.

"Не е справедливо да споменавам само някои, но мога да заявя, че това е най-добрият колектив, с който съм играл. Тук сме един отбор. На други места, все е имало някой, който се чувства повече от останалите, тук обаче всички сме равни, скромни и искаме да печелим. Ако Дибала или Манджукич не отбележат, те продължават да са щастливи и да се усмихват. Прекрасно е и усещам разликата. И в Мадрид играчите бяха скромни, но тук е повече. Тук е много по-различно, тук сме едно семейство", каза Роналдо.

Според европейския шампион Лионел Меси трябва да премине в италиански отбор.

"Може би малко ми липсва.. Играх в Англия, Испания, Италия, Португалия, в националния отбор, докато той все още е в Испания. Може би той се нуждае повече от мен. Бих се радвал, ако един ден дойде в Италия. Като мен, да приеме предизвикателството", каза Кристиано.

На въпрос относно възможността да се изправи срещу Реал Мадрид на осминафиналите в Шампионската лига, Роналдо отговори: "За мен няма значение. Миналото си е минало. Сега искам да побеждавам с Ювентус. Трябва да защитавам тези цветове, другото няма значение. Ако се изправя срещу Реал, ще дам най-доброто от себе си".

"Виждам, че има различни спекулации в медиите за Хамес, Бейл, Асенсио...но, за да бъда честен, Ювентус не се нуждае от други футболисти. Трябва обаче да говорите с президента. Марсело е много силен. Отваряме вратите за качествените футболисти, а Марсело е един от тях", допълни португалецът.

Той разкри, че понякога прави облози със съотборниците си Дибала, Манджукич и Кедира в края на тренировките: "В 99% от случаите печеля по няколко евро или бутилка вино. В съблекалнята имам събрани 3 бутилки и 200-300 евро", каза още Роналдо.