Някога Кристиано Роналдо бил подиграван, че е твърде слаб. След гола си от спорната дузпа в последните секунди срещу Ювентус (1:3) в реванша от четвъртфиналите на Шампионската лига португалецът не само класира Реал (Мадрид) напред, но и доказа, че вече не е онзи кльощав тийнейджър, пристигнал на 18 години в Манчестър Юнайтед. CR7 с гордост показа отново мускулестото си тяло при празнуването след гола във вратата на италианския шампион.

Някогашният съотборник на Роналдо в Юнайтед Рио Фърдинанд описа 33-годишния португалец с думите: „перфектно тяло за един футболист“.

Роналдо работи усилено върху тялото си още от пристигането си в Манчестър. „Вярно е, бях слаб. Нямах никакви мускули. На 11 години взе решение. Знаех още тогава, че в мен има талант и реших да работя повече от всеки друг. Започнах посред нощ да се измъквам от леглото, за да спортувам. Станах по-голям и по-бърз. Когато на излизах на терена, хората все още си шушукаха: „Да, но той е твърде слаб“. Сега всички ме гледат“, спомня си Роналдо, който разкрива, че на седмица прави по пет интензивни тренировки и в това се крие тайната му.

„Можете да тренирате мускулите на корема си и в спалнята, когато сутрин се събудите или пък преди да си легнете вечер. Рано си лягам и рано ставам преди всичко преди мачове. Сънят помага на мускулите да си починат, а това наистина е важно преди тренировки“, съветва португалеца всички, които искат да изглеждат като него.