Звездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо отново бе в центъра на вниманието при снощната победа на тима над Малага с 2:0 в мач от 19-ия кръг на Примера дивисион. Португалецът вкара и двете попадения, но 20 минути преди края на мача бе изгонен след директен червен картон.

Преди началото на мача „Сантиаго Бернабеу" аплодира холандския голмайстор Рууд ван Нистелрой, който премина в Хамбургер. 33-годишният голмайстор получи специален трофей от ръцете на Флорентино Перес и Хорхе Валдано. Карлос Сайнц изпълни символично първия начален удар, след което стадионът помълча в памет на жертвите от земетресението в Хаити.

В 35-ата минута добра комбинация между него Бензема и Кака остави Роналдо сам срещу Мунуа, който само засече за 1:0. Това беше първо попадение на голмайстора за годината. Четири минути по-късно Кристиано пак наказа съперника, този път с красив изстрел. Гути подаде, а Роналдо с незабавен удар от въздуха от 20 метра разстреля вратаря, отбелязвайки красиво попадение.

В 70-ата минута португалецът отново привлече вниманието. При опит за контраатака португалецът напредна, беше задържан от Патрик Мтилига и бранителят получи силен удар с лакът. Съдията извади директен червен картон на най-скъпия футболист, който се оправда, че е действал без умисъл. В резултат на удара защитникът на Малага беше заменен./БЛИЦ