Реал Мадрид победи у дома Реал Сосиедад с 4:1 в мач от 22-ия кръг на Примера дивисион.
Още в 8-ата минута Кака с хубав гол даде ранна преднина за домакините. В 21-ата минута Кристиано Роналдо прекъсна головата си суша след два елегантни финта и хубав нисък удар. До края на полувремето домакините диктуваха темпото. В 31-ата минута комбинация между Кака и Кристиано завърши с акробатичен удар с пета на португалеца, но топката мина покрай гредата. В 42-ата минута Роналдо заби с глава 24-ия си гол в Примера след изпълнение на корнер - 3:0. Така португалецът вече има 50 гола с екипа на Реал в испанския шампионат. Португалецът има и 24 попадения в първенството този сезон и се изравни на върха на класирането при голмайсторите с Лионел Меси.

В 52-рата минута Кристиано Роналдо напредна по лявото крило и шутира страховито до далечната греда. Минута по-късно Кака нацели напречната греда с мощен изстрел. В 72-ата минута след удар на Раул Тамудо се получи разбъркване в наказателното поле, топката се удари в задната част на тялото Алваро Арбелоа и влетя във вратата на Икер Касияс, като бе записан автогол на бранителя.

Крайното 4:1 оформи новото попълнение Емануел Адебайор минута преди края, като това бе първо попадение за тогоанеца в Примера дивисион. Асистенцията бе отляво на Анхел Ди Мария. С успеха Реал Мадрид отново е втори, на седем точки зад лидера Барселона./БЛИЦ