Скъпата селекция на Реал (Мадрид) постигна трудна победа на старта на новия сезон в Примера дивисион, след като в мач от 1 кръг се наложи с 3:2 над Депортиво (Ла Коруня). Попаденията за "белия балет" бяха дело на Раул, Кристиано Роналдо и Ласана Диара.

Кралския клуб започва вдъхновено мача, а Кака бе сред най-опасните играчи на мадридския тим. Грешка на защитата, която не успя да изчисти топката при пас на бразилеца доведе до първия гол в 26-ата минута. Топката попадна в Карим Бензема, който стреля, но уцели гредата. Раул не сбърка при добавката.

Четири минути по-късно Рики се оказа непокрит и с глава засече центриране на Жука, за да прати топката зад Икер Касияс. В 35-ата минута Кристиано Роналдо откри головата си сметка в Примера дивисион, след като бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение на вратаря Даниел Арансубия срещу Раул.

Депортиво отново изненада Реал с изравнително попадение веднага след почивката. Мексиканският халф Хосе Гуардадо намери Хуан Карлос Валерон на границата на наказателното поле и той с прекрасен удар простреля Касияс.

Диара донесе победата на домакините, когато след час игра преодоля Жука, за да прати топката в далечния ъгъл на Арансубия./БЛИЦ