Звездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо вярва, че той и иконата на Барселона Лионел Меси се мотивират един друг, за да бъдат най-добрите в света. 29-годишният португалец и 27-годишният аржентинец са спечелили всички "Златни топки" от 2008 насам. Меси получи приза четири поредни пъти, докато Роналдо два, като вече има три трофея във витрината си.

"Сигурен съм, че постоянните сравнения помежду ни имат мотивиращ характер и за него. За мен е добре, за него също. Както и за всички останали футболисти, които могат да израстват. Меси притежава четири "Златни топки", докато аз имам три. Всичко това е добре за световния футбол", коментира Роналдо.

"В момента полагам много усилия да подобря играта си с ляв крак, ускорението по терена и преките свободни удари. Знам, че работата ми по време на тренировки ще ми донесе успех. Човек трябва да разбере, че без усилия, няма как да прогресира. Ако мога на сезон да изиграя повече от 60 мача, значи обръщам сериозно внимание върху себе си. Спя добре, храня се добре. В същото време се опитам да бъда перфектен. Ако не го правя, няма как да продължа със същия ритъм", добави футболист номер 1 за 2014 година.