Четирикратният носител на „Златната топка” Кристиано Роналдо получава пореден индивидуален приз за 2016 година. Португалският национал е първият футболист в историята, който получава наградата за Най-добър спортист на Европа, съобщава официалният сайт на Реал (Мадрид).

Роналдо печели вота, в който участие вземат 27 агенции от Стария континент, сред които и българската БТА. Наградата съществува от 1958 година и никога досега не е връчвана на футболист.

През настоящата година Роналдо спечели „Златната топка” на френското списания „Франс Футбол” и се очаква да завоюва и наградата на ФИФА за най-добър футболист в света. Той спечели Шампионската лига и световното клубно първенство с Реал, а с националния тим на Португалия стана европейски шампион във Франция това лято.

През 2015 година сръбският тенисист Новак Джокович беше избран за спортист на Европа, а Роналдо завърши пети – най-предно класиране на футболист.

За тази година след португалеца останаха световният номер 1 в тениса Анди Мъри от Шотландия и унгарската плувкиня Катинка Хошу, която спечели три златни медала на олимпийските игри в Рио де Жанейро.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН