Бразилският голмайстор Роналдо отбеляза два гола за Коринтианс в гостуването на лидера и фаворит за титлата Палмейрас при равенството 2:2 от 33-ия кръг на местното първенство. Голмайсторът откри от дузпа в 39-ата минута, отсъдена за нарушение на вратаря Маркос. Фаулът на стража му коства червен картон и домакините останаха с 10 футболисти.

Второто полувреме започна отлично за Палмейрас. Данило изравни с глава след центриране от фаул в 51-ата минута, но в 64-ата Роналдо отново даде преднина на Коринтианс. 33-годишният голаджия бе изведен зад защитата и технично преодоля противниковия вратар за 2:1. Това бе 21-и гол на Рони от 34 мача за Коринтианс от завръщането му в Бразилия през февруари след едногодишно отсъствие от терените заради тежка контузия на коляното и общо десето в шампионата.

Домакините все пак стигнаха до равенството в 83-ата минута. Голът този път бе дело на Маурицио.
Пет кръга преди края на сезона Палмейрас остана на върха, но вече дели първата позиция с шампиона Сао Пауло - 58 точки. Атлетико Минейро, победил като гост с 3:2 Гояс, е само на две точки от лидерите, докато Фламенго на Адриано заема четвърта позиция с актив от 54 точки./БЛИЦ