Звездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо вкара 2 от попаденията при снощния успех с 3:1 над Виляреал. Така португалецът изравни рекорда за най-много отбелязани голове в един сезон в Примера дивисион.

Кръг преди края на първенството в Испания Роналдо е с 38 гола. В миналото по толкова са вкарвали Уго Санчес - за Реал (Мадрид) през сезон 1989/1990, и Телмо Сара за Атлетик (Билбао) през далечния сезон 1950/1951.

Както е известно, през 1990-а Уго Санчес заедно с Христо Стоичков печелят "Златната обувка". Тогава Камата също отбеляза 38 попадения с екипа на ЦСКА.

Сега пред Роналдо се открива възможност да задмине постижението на Уго Санчес и Телмо Сара. Това ще се случи след седмица, ако португалецът се разпише и във вратата на Алмерия в последния мач на Реал този сезон в Примера дивисион.

"Много съм щастлив, че изравних рекорда. Истината е, че не очаквах да вкарам толкова много голове тази година. За мен е чест да достигна постижението на две легенди като Телко Сара и Уго Санчес", сподели Роналдо след мача с Виляреал.

"Искам да вкарам и на Алмерия в последния мач, но не съм обсебен от това", каза още португалската звезда. /БЛИЦ