ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Ал Насър спечели убедително с 4:0 при визитата си на Ал Уехда в мач от 16-ия кръг на елита в Саудитска Арабия. Кристиано Роналдо (21, 40, 53-дузпа, 61) се развихри и вкара всичките голове за успеха на гостите, които оглавиха временното класиране.

Ал Уехда започна силно срещата, като още в 3-ата минута домакините атакуваха отлично отдясно, но след остро центриране в наказателното поле защитниците изчистиха топката.

В 19-ата минута Херсон Родригес от домакините получи топката в наказателното поле, след което успя да се обърне и да стреля, но топката срещна гредата и излезе. Само две минути след това Гариб изведе Роналдо след двойно подаване между двамата, а португалецът се разписа с удар по земя за 0:1.

Роналдо получи извеждащ пас в 40-ата минута и надбяга с лекота защитник на Ал Уехда, след което прати топката в мрежата на Атия за втори път – 0:2. Голът бе подложен на дълъг преглед от ВАР за потенциална засада на Роналдо, но такава нямаше.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

След почивката Ал Насър започна много силно и в 50-ата минута ВАР викна съдията да прегледа любопитна ситуация в наказателното поле на Ал Уехда. Реферът отсъди дузпа, след ясна игра с ръка на защитник от гостите, а Кристиано Роналдо се разписа три минути по-късно  от бялата точка и оформи своя хеттрик.

В 61-ата минута гостите организираха взривоопасна контраатака, която завърши с извеждащо подаване към Роналдо. Португалецът нахлу в наказателното поле на Ал Уехда и сам срещу вратаря не сгреши за 0:4, въпреки че първият му удар бе спасен.

Минута преди края на редовното време Роналдо стреля покрай вратата от пряк свободен удар. Секунди след това Луис Густаво намери Роналдо в наказателното поле на Ал Уехда, но португалецът реши да подава, вместо да търси пети гол, а топката излезе в аут.

След победата Ал Насър се изкачи на върха във временното класиране с 47 точки. Ал Уехда е 13-и с 15 точки.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК