ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Ал Насър се спаси резил у дома и обърна последния Ал Батин с 3:1 след голове в 16 минути добавено време на срещата от 19-ия кръг на елита в Саудитска Арабия. Ренсо Лопес (17) изведе гостите напред в резултата, а Кристиано Роналдо и компания направиха редица пропуски и все пак изравниха в добавеното време чрез Абдулрахман Гариб (90+3). Мохамед Ал Фатил (90+12) и Мохамед Маран (90+14) оформиха пълния обрат и резултат, за да се завърнат домакините на върха във временното класиране.

Домакините пропуснаха страхотен шанс да поведат в първите секунди, но стражът на гостите Кампаня изпревари Роналдо, който очакваше извеждащ пас от Гариб. Футболистите на Ал Насър търсеха португалеца във всяка една така и не създаваха голови опасности.

В 16-ата минута Гариб проби по фланга и центрира към Сами, който не намери очертанията на вратата. Минута след това гостите поведоха след светкавична контраатака, завършила с гол на Ренсо Лопес с глава за 0:1. ВАР прегледа обстойно ситуацията и в крайна сметка зачете гола.

Десетина минути по-късно Роналдо получи пас от Гариб в наказателното поле и оправи удар с глава, но топката премина над напречната греда. В 34-ата минута португалецът преодоля дори вратаря на Ал Батин, но топката бе изчистена от защитник на самата голлиния. След това гостите създадоха две възможности, но Науф не допусна гол във вратата си.

В добавеното време на първата част Роналдо шутира от пряк свободен удар от около 25 метра, но не намери целта.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

След почивката в 54-ата минута португалската звезда падна в пеналта на гостите, но след консултация с ВАР дузпа не бе отсъдена. Шест минути след това Луис Густаво бе близо до гола, след като засече с глава центриране от фал, но Кампаня спаси.

В заключителните минути Кристиано Роналдо отново получи шанс да покаже класата при изпълнение на преки свободни удари, но два пъти шутира от различни позиции и прати топката над вратата.

Съдията назначи 12 минути добавено време, като те станаха 16, а в третата от тях Абдулрахман Гариб бе изведен от Луис Густаво, след което от непосредствена близост изравни за 1:1. В 102-ата минута Абдулах Маду асистира на Мохамед Ал Фатил за пълния обрат, а две минути след това Мохамед Маран оформи крайния резултат.

След успеха Ал Насър се завърна на върха с 46 точки, изпреварвайки с 2 тима на Ал Итихад. Ал Батин е закотвен на дъното с 6 точки, изоставайки на 7 от предпоследния Ал Адалах и на 10 от спасителната 14-а позиция.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
​Присъединете се в канала ТУК