Нападателят на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо си тръгна през задния изход след срещата с шефовете на клуба във връзка с бъдещето му. 37-годишният португалец пристигна на базата в Карингтън около 11:00 часа местно време, заедно с агента си Жорже Мендеш и си тръгна около 17:00 часа, съобщава "Дейли Мирър".

Роналдо е заявил позицията си, че желанието му е да напусне клуба преди изтичането на трансферния прозорец, въпреки че има договор за още един сезон. Португалецът иска да играе в тим, който ще участва в Шампионската лига.

"Червените дяволи" до последно се надяваха, че ще убедят Роналдо да промени позицията си и на днешната среща включиха новия мениджър Ерик тен Хаг, а се твърди, че дори и легендарният сър Алекс Фъргюсън е присъствал. И това обаче не е помогнало да убедят Роналдо да остане на "Олд Трафорд".

Както е известно, португалецът пропусна предсезонната подготовка, но на този етап не е ясно къде ще продължи кариерата си, след като няколко клуба се отказаха от възможността да го привлекат. Сред тях са Реал Мадрид, Челси, Байерн (Мюнхен) и Атлетико Мадрид.