Звездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо изрази удовлетворение след головия завършек на сезона в Примера дивисион. Португалецът счупи рекорда на Уго Санчес за най-много отбелязани попадения в рамките на един сезон в първенството. Легендарният нападател имаше 38 гола през сезон 1989/90. Роналдо завърши настоящия шампионат с 40 попадения, след като отбеляза два пъти при вчерашната победа на Реал с 8:1 срещу Алмерия. “Белия балет” завърши сезона със 102 реализирани попадения.

“Сезонът не е според очакванията ни. На полувремето треньорът искаше да отбележим още четири пъти, за да минем границата от 100 гола. Щастлив съм. За някои имам 41 гола, за други 40 (б.р. – има спорове за гола на Роналдо на 18 септември от фаул срещу Реал Сосиедад. Част от медиите го приписват на Пепе). Трябва да благодаря на моите съотборници, станаха голмайстор благодарение на тях. Това ми беше целта, но не бях обсебен”, заяви Роналдо.

“Възможно е да повторя това постижение, но ще бъде много трудно, все пак ще опитам. Не съм щастлив на 100 процента, тъй като исках да спечелим Шампионската лига и титлата в първенството. Убеден съм, че през следващия сезон ще го направим”, завърши португалската звезда./БЛИЦ