Реал Мадрид победи изключително трудно с 3:2 като домакин Осасуна в мач от 35-ия кръг на Примера дивисион. Така грандът от Мадрид продължава гонитбата с Барселона и е на точка от каталунците. Кристиано Роналдо вкара победното попадение минута преди края на редовното време и донесе трите точки на Реал.

Студен душ поля футболистите на Мадрид още в 6-ата минута. Грешка на Раул Албиол позволи на Карлос Аранда да излъже Икер Касийяс - 0:1. В 13-ата минута пас на Алваро Арбелоа намери Кристиано Роналдо, чийто удар с глава мина на сантиметри от гредата. В 25-ата минута Роналдо изравни за 1:1. В 42-ата минута гостите отново излязоха напред в резултата. Изпълнение на тъч в наказателното поле намери Крищиан Вадош, който реализира за 2:1 в полза на Осасуна.

Второто полувреме започна с мощен натиск на "белите". В 49-ата минута Кака излезе сам срещу вратаря и падна, искайки дузпа. В 67-ата минута Осасуна пропусна великолепен шанс - двама излязоха срещу Касийяс, но не разиграха добре. В 75-ата минута Карим Бензема изпусна след хубав пас на Кристиано Роналдо.

До края мадридчани натиснаха, но липсваше точният удар. В 89-ата минута Игуаин центрира отляво и Роналдо с глава почти от голлинията вдигна на крака "Бернабеу" за триумфалното 3:2./БЛИЦ