Кристиано Роналдо донесе победата на Реал (Мадрид) срещу Валенсия (2:0) с два късни гола. Така “белите” поизмиха срама от загуба с 0:5 от Барселона в понеделник.

Гостите от Валенсия можеха да открият резултата в 12-ата минута, но капитанът на кралския клуб Икер Касияс майсторски спаси опасен изстрел на Хуан Мата. Реал постепенно започна да намира себе си и в 35-ата минута Сами Кедира пропусна да вкара, останал сам срещу вратаря на “прилепите” Гуайта.

“Белите” продължиха да са по-активни, но резервният страж на гостите отчая Кристиано Роналдо, Анхел Ди Мария и Карим Бензема.

Преломният момент в срещата на “Сантяго Бернабеу” бе в 65-ата минута, когато опитният Давид Албелда бе изгонен за спорен втори жълт картон.

С човек по-малко, играчите на Валенсия не издържаха на напора и в 73-ата се пропукаха. Месут Йозил изведе Кристиано Роналдо на стрелкова позиция и от шест метра португалецът не сгреши.

В 77-ата минута публиката поиска дузпа след падане на Анхел ди Мария в наказателното поле, но такава не бе забелязана от главния съдия на срещата.

Три минути преди края Роналдо направи отличен самостоятелен пробив, при който скри топката от бранителите на гостите и с прецизен шут оформи крайното 2:0.

С този успех Реал Мадрид отново се доближи на само две точки зад водача Барселона. Кристиано Роналдо е лидер при голмайсторите, след като има 15 гола в 14 кръга, вторият Лео Меси е с 13 попадения./БЛИЦ