Легендата на бразилския футбол Роналдо изненадващо обяви, че ще сложи край на кариерата си догодина. Причината за това са многото контузии, които се отразяват на тялото му. "Преживях страхотни моменти през всичките тези години, но смятам през 2010 да се откажа", заяви голмайсторът пред “Естадао ТВ”.

"Решението е много трудно. В момента съм объркан, защото не искам да предавам милионите фенове, които ме подкрепят. Истината е, че тялото ми все по-трудно издържа на натоварванията. Минал съм през доста травми, които оказват своето влияние. Имам нужда от почивка", сподели Роналдо.

Преди да се сбогува с големия футбол, 33-годишният нападател иска да изпълни още една своя мечта. "Голямата ми цел е да спечеля още веднъж световната титла", каза Феномена. Малцина са обаче тези, които вярват, че селекционерът на Бразилия Дунга ще го включи в състава за Мондиал 2010.

Роналдо е двукратен световен шампион през 1994 и 2002 година, два пъти е печелил "Златната топка" и три пъти е избиран за Футболист на годината на ФИФА. Има множество трофеи като играч на ПСВ Айндховен, Барселона, Интер и Реал (Мадрид) в Европа. В началото на тази година той се завърна в Бразилия след продължително лечение на контузия в коляното и в 35 мача наниза 22 гола за Коринтианс./БЛИЦ