Звездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо коментира отношенията си с мениджъра на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън. Двата тима излизат един срещу друг в сряда в мач от Шампионската лига.

“Когато преминах в Юнайтед бях едва 18-годишен. Сър Алекс много ми помогна. Научи ме как да се развивам правилно във футболния свят. Той има голям опит, поне 1000 играчи са минали през ръцете му. Той знае от какво имат нужда играчите. Най-важното, на което той ме научи беше да взимам правилни решения на и извън терена. Затова казвам, че той ми е като баща”, сподели Роналдо.

Той разкри и една неособено популярна черта от характера на Фъргюсън – неговата човечност.

“Фъргюсън е много човечен и винаги знае от какво имаш нужда. Спомням си една Коледа, бяхме застанали до елхата, а знаете, че в Англия няма коледна почивка. Аз го попитах дали мога да се прибера в Португалия за три-четири дни. Тогава той се обърна и каза: Няма проблем. Той знаеше, че съм много важен за отбора, но и също така, че толкова имам нужда да видя семейството си и, че това е много специален момент за мен. Тогава осъзнах, че той ни разбира и подкрепя. Понякога го питаш нещо, но той не отговаря веднага. Казва, нека помисля малко и на следващия ден идва с "да" или "не". Той знае как да се държи с хората, как да те мотивира и как да те направи щастлив", завърши Роналдо.