След първите 19 кръг на Примера дивисион лидер е Реал (Мадрид). Отборът е спечелил 45 точки в 18 мача. Головете във вратата на съперника са 62 срещу 15 в собствената мрежа. Не може обаче да се подмине ролята на голямата звезда Кристиано Роналдо. Португалецът се е разпил 28 пъти от началото на сезона и е изработил други девет.

Статистиката сочи, че той е участвал в 59% от попаденията на Реал в първата фаза от шампионата. И не само е голмайстор на тима, но в сравнение със съотборниците си е и първи по асистенции. Тони Кроос е втори по този показател с 8 голови паса, следван от Марсело и Хамес Родригес с по 7. Не трябва да се пропуска и фактът, че статистиката на Роналдо е на базата на 17 мача.

БЛИЦ припомня, че след успеха с 3:0 над Хетафе, в който той заби два гола, Кристиано Роналдо се изкачи до третото място във вечната класация на топреализаторите в Примера. На сметката си той вече има 289 попадения в официални мачове. Пред него са други две легенди на Реал (Мадрид) - Алфредо ди Стефано с 307 и Раул с 323.