Суперзвездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо говори пред медиите даде дълга пресконференция, в която говори за бившия треньор на тима Жозе Моуриньо, за настоящия Карло Анчелоти, за новия контракт, за попълненията и много други неща. Кралската седмица отговори по интересен начин на Специалния, който вече е треньор на Челси и на няколко пъти си позволи да критикува Роналдо. "Сините" от Лондон и Реал се срещат на финала на турнира International Champions Cup

"Има неща в живота, които не заслужават коментари и това е точно такова по очевидни причини. Винаги съм оставал в добри отношения с треньорите. Няма да плюя в чинията, която ме е хранила и няма да обсъждам хора, които говорят лошо за мен. Гледам на нещата позитивно. Сега ще играем срещу Челси, а не срещу треньора им. Това е още един мач от подготовката и искаме да го спечелим, за да започнем сезона по най-добрия възможен начин ".

"Много щастлив тук и към момента искам само да тренирам и да се подготвя добре. Играя в Реал Мадрид и в бъдеще нищо не се знае, но за сега съм добре тук. Подновяването на договора ми все още не е решено и няма да говоря за това, тъй като моментът не е подходящ. Ще научите нещо по-конкретно по-нататък. Всеки нов сезон е предизвикателство за мен. Ще се опитам да се справя по-добре от миналата година. Няма да е лесно, но аз съм човек на предизвикателствата и ми харесва да се състезавам. Опитвам се да давам максимума от себе си, да помагам на съотборници си и винаги да бъда боец на терена. "

Запитан за Анчелоти и работа му като треньор на Реал Мадрид, той отговори ясно: "Ние сме много доволни от треньора. Подготвяме се добре и работим за възможно най-добрия старт на сезона. Той се отнася много добре към играчите си, което е страхотно за нас. Той е просто велик треньор. Искаме да се учим от него".

Португалецът също спомена и позицията си на терена: "Треньорът има различни стратегии и различни позиции за всеки играч. За мен е добре да опитвам да играя и на други позиции и се чувствам комфортно в игра. Ще видим къде ще играя по време на първенството. Позицията ми не ме притеснява, важен е отборът!"

На въпрос за новите попълнения, направени от клуба за този сезон, той сподели: "Представят се много добре и аз съм много щастлив от това, също като останалите ми съотборници и треньора. Ще помогнат много на отбора и ако похваля само един от тях, няма да е коректно от моя страна. Всички са много добри и със сигурност ще ни помогнат значително. Позбават Испанската лига и мачовете, които изиграхме до момента доказват, че са много подходящи за състава. Гледам много положително на неща и се надявам, че ще направим добър сезон. "

Кристиано Роналдо се възхити от Зидан: "Има невероятно въздействие върху младите играчи. Страхотно е, че е с нас и ни дава сигурност".

Накрая, той говори за две имена: Бейл и Неймар. За първия и евентуалното му пристигане в Реал Мадрид той каза: "Нямам намерение да говоря за нови играчи. Щастлив съм с момчетата, които са в момента в отбора и мога да кажа, че съм заобиколен от велики играчи. Няма да говоря и за сумата, която се спряга за трансфера. Имам си мнение, но няма да го споделя пред камерите " Относно бразилеца и Барселона: "Барселона изобщо не ме притеснява. Съсредоточил съм се върху моя отбор и няма да говоря за другите отбори. "

БЛИЦ представя: Световните трансфери