Голмайсторът на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо получи за трети път престижната наградата Goal 50, връчвана за най-добър футболист в света от авторитетното издание goal.com. Португалецът вкара общо 51 гола за клубния и националния отбор през миналия сезон и спечели отличието за втори път в последните три години и общо за трети път в своята кариера.

Повече от 600 журналисти от целия свят гласуват за 50-те най-добри през годината. Подгласници на Кристиано Роналдо за сезон 2013/14 са холандецът Ариен Робен от Байерн и аржентинската звезда Лионел Меси от Барселона.

"За мен е огромна чест да бъда избран за тази награда. Искрено благодаря. Убеден съм, че нямаше да мога да спечеля това отличие без постоянната подкрепа на всички в Реал (Мадрид). Искам да благодаря на феновете за тяхната подкрепа и страст. Те правят нашия спорт възхитителен по целия свят", заяви Роналдо.

„През новия сезон имам същите цели както винаги. От самото начало искам да се боря на всяка тренировка и до последната минута на всеки мач. Желанието ми е да спечеля всички възможни трофеи с Реал (Мадрид). Всички ние в отбора ще направим всичко възможно това да се случи и да донесем радост на феновете. Футболът е в кръвта ми”, допълни португалецът.