Ростов спечели Купата на Русия за първи път в своята история, след като надви ФК Краснодар с 6:5 след дузпи във финала, който се игра на „Анжи Арена” в Каспийск”. В редовното време и продълженията резултатът бе 0:0. За първи път финал за трофея беше проведен в Дагестан. Така Ростов ще играе в Лига Европа от есента.

Съперниците завършиха срещата в намалени състави, като Ростов игра около 30 минути с човек повече, след като в 71-ата минута беше изгонен защитникът на Краснодар Маурисио Перейра с червен картон. В 100-ата минута обаче съдбата му последва и бразилецът Бастош от Ростов.

При дузпите отборите реализираха първите си пет удара от бялата точка, като за ФК Краснодар се разписаха и двама бивши играчи от българската „А” група- бившият полузащитник на Черноморец Марсио Нуньо вкара втората дузпа, а известният от престоя си в „Левски” Жоазиньо отбеляза четвъртата. След това обаче Рагнар Сигурдсон и Юрий Газински от Краснодар пропуснаха, а за Ростов Александър Гацкан не бе точен, но Игор Лоло се превърна в герой за тима си, рализирайки решителната дузпа.