Рой Ходжсън е новият селекционер на Англия и ще бъде официално представен на пресконференция от 18:00 часа българско време, съобщават медиите на Острова.

След проведена 4-часова среща на “Уембли” с комисия на Футболната Асоциация Ходжсън се разбра за личните си условия и прие да стане селекционер на националния отбор на страната си.

Мениджърът на Уест Бромич поема „Трите лъва” малко повече от месец преди началото на Евро 2012 в Полша и Украйна (от 8 юни до 1 юли). 64-годишният специалист ще довърши работата си в Уест Бромич и ще води отбора в оставащите два кръга до края на сезона във Висшата лига срещу Болтън и Арсенал. След това договорът на Ходжсън с "дроздовете" изтича и няма да се налага ФА да плаща голяма неустойка за разтрогване на контракта му.

Очаква се Ходжсън да подпише договор за 4 години и да води Англия до Евро 2016 включително, ако отборът се класира за турнира във Франция. Временният селекционер Стюърт Пиърс остава и в щаба на Рой Ходжсън, като в същото време ще продължи работата си като треньор на младежите и олимпийски на Великобритания.

Плановете за подготовката на Англия за Евро 2012 вече са готови. Отборът ще замине за кратък тренировъчен лагер в Испания, а след това са планирани контроли срещу Норвегия и Белгия на "Уембли".