Националният селекционер на Англия Рой Ходжсън апелира към феновете на тима да се въздържат от расистки скандирания по време на утрешната контрола на тима срещу Ирландия. Ходжсън изпрати лично съобщение до привържениците, да не проявяват агресия срещу очакваните на “Уембли” 10 000 ирландски запалянковци.

“Искам да помоля нашите фенове да проявят респект към съперника и да го посрещнат топло и според правилата. “Уембли” е домът на футбола и призовавам привържениците ни да не се поддават на други чувства, особено повлияни от религиозни или политически различия с тези на нашите гостуващи приятели. Целия свят ще гледа към “Уембли”, пише в посланието на Ходжсън.

Повод за обръщението му стана страха на английската федерация, че може да отнесе сериозни наказания, особено след разследването за расистки песни срещу Рио и Антон Фърдинанд по време на световната квалификация срещу Сан Марино.

Другото притеснение е, че след убийството на войника Лии Ригби в Лондон групи фенове с крайно-десни убеждения ще се опитат да отправят политически послания от трибуните на “Уембли”.