Бившият ирландски национал Рой Кийн разкритикува сериозно сънародниците си след баража с Франция. В продължението на двубоя Анри игра с ръка и от няколко дни това е основна тема в световния печат. След непозволените действия на нападателя и последвалия изравнителен гол на Франция за 1:1 всички се нахвърлиха срещу Анри и шведския съдия, който зачете гола на Галас.

“Имало игра с ръка на Анри. Добре, разбира се, че имаше, но искам да обърна внимание на действията на защитниците и вратаря. Аз съм далеч по-подразнен от факта, че позволихме на Анри да стигне до топката преди вратаря. Къде по дяволите беше този вратар”, коментира разпалено Кийн.

„Погледнете цялата кампания. Ейре имаше шанс за бараж от два мача. Те изобщо не играха в първия от тях. Чух няколко интервюта след срещите, където мениджърът се хвалеше, че играчите му не са получили нито един картон. А може би това бе проблемът. Може би трябваше да получат картони, защото се ритаха яко. Имаха възможности да вкарат, и не ги използваха”, добави Кийн.

„И ето обичайната реакция на Федерацията на Ирландия – „Ограбиха ни!”, „честна игра”, продължи Рой Кийн. „Но забравят, че имаше един мач от груповата фаза, убеден съм, че беше срещу Грузия, в който Ейре получи право да бие дузпа, а това бе едно от най-потресаващите решения, които съм виждал, и промени целия ход на срещата. Роби Кийн вкара дузпата и Ейре спечели. Но не помня след това от федерацията да искаха преиграване.”/БЛИЦ