Италианският съдия Роберто Розети бе определен от УЕФА за рефер на полуфиналния реванш от Шампионската лига между Арсенал и Манчестър Юнайтед на “Емирейтс Стейдиъм” във вторник.

Българският национал Димитър Бербатов и съотборниците му в “червените дяволи” имат аванс от един гол след победата си с 1:0 в първия мач, игран в сряда.
 
За втора поредна година италианецът получава наряд от евроцентралата да ръководи изцяло английски полуфинал на ШЛ. На 30 април 2008 г. той бе съдия на двубоя между Челси и Ливърпул на “Стамфорд Бридж” (3:2 след продължения).
 
През миналата година Розети бе и съдия на финала на европейското първенство в Австрия и Швейцария между Испания и Германия (1:0), като свири и срещата на откриването на турнира между Швейцария и Чехия (0:1). Ръководи и други три мача на Европейското.
 
Той ръководи и четири мача на Мондиал 2006, когато получи покана в последния момент заради контузията на друг рефер. Розети щеше да е вторият италиански съдия на турнира, ако местната федерация не бе изтеглила Масимо Де Сантис заради замесването му в скандала “Калчополи”./БЛИЦ