Карабах успя да се класира за осминафиналите в Лига Европа, след като отстрани Брага въпреки домакинската загуба с 2:3 след продължения и с човек по-малко. Общият резултат 6:5 обаче е в полза на азербайджанския тим. 

Двубоят бе ръководен от най-добрия ни съдия Георги Кабаков, който днес навърши 38 години. Българинът със сигурност ще помни дълго рождения си ден, тъй като срещата на стадион "Тофик Бахрамов" в Баку беше много драматична. В крайна сметка Карабах загуби реванша с 2:3 след продължения, но спечели първата среща с 4:2 и това бе достатъчно за крайния успех.

В началото на второто полувреме Кабаков показа два жълти картона на Елвин Джафаркулиев в рамките само на 4 минути и така домакините останаха с 10 души. Това бе използвано от гостите, които отбелязаха две попадения чрез Роджър Фернандеш и Алваро Джало и последваха продължения. 
 
В първото бившият играч на Локомотив (Пловдив) Матеус да Силва намали изоставането на домакините - 1:2, но в 113-ата минута Кабаков отсъди дузпа за Брага. Тя бе реализирана от Симон Банза за 1:3.

В 122-ата минута обаче резервата Нариман Ахундзаде донесе голямата радост за Карабах, вкарвайки за 2:3.

За бившия отбор на Симеон Славчев игра и друг футболист, познат от престоя си в България - Патрик Андраде, който преди време носи екипа на Черно море. 

Карабах - Брага 2:3 след прод. (6:5 общ резултат)
0:1 Роджър Фернандеш (70), 0:2 Алваро Джало (83), 1:2 Матеус да Силва (102), 1:3 Симон Банда (113-дузпа), 2:3 Нариман Ахундзаде (120+2)

Матеус да Силва: