Страхотни изненади се получиха в мачовете от груповата фаза на Шампионската лига тази вечер. Най-голямата бомба хвърли добре познатият напоследък в България Рубин (Казан). Руският шампион удари не кой да е, а гранда Барселона насред “Камп Ноу” с 2:1. Това е първо поражение за каталунците в Европа от 9 декември 2008 година, когато паднаха също в груповата фаза от Шахтьор (Донецк), но тогава мачът нямаше значение, тъй като отборът вече се бе класирал напред.

Двубоят започна във вихрено темпо и само след няколко секунди домакините имаха положение да реализират, но не успяха. Във 2-ата минута след грешка на Сейду Кейта – Разянцев овладя топката и с топовен изстрел извън наказателното поле остави на едно място вратаря на Барса Виктор Валдес, който не реагира по никакъв начин. От тук до края на първото полувреме момчетата на Пеп Гуардиола натикаха съперника в неговата половина, но така е не стигнаха до гол преди почивката.

Втората част отново започна с ранен гол, но в полза на Барселона. Великолепен пас на Шави изведе Ибрахимович на стрелкова позиция, шведът овладя топката на гърди и простреля Рижиков. При удара на Ибра кълбото се отби и в гредата преди да спре в мрежата на гостите. Попадението с нищо не промени поведението на Рубин. Руснаците все по-рядко нападаха и всичките им усилия бяха насочени към пресичането на неспирните атаки на Барса. В 59-ата минута младокът Педро Родригес получи нов шанс да се разпише, но Рижиков бе на мястото си.

В средата на полувремето юношата на Барса отстъпи място на друг продукт на школата на клуба - Боян Къркич. Превъзходството на европейските шампиони трябваше всеки миг да доведе до пълен обрат, но вместо това Рубин дочака втория си шанс в мача и отново поведе. В 74-ата минута великолепна комбинация между Домингес и Гьокдениз Карадениз завърши с диагонален удар на турчина, който попадна във вратата на Виктор Валдес за крайното 2:1 в пола на гостите.

До края на мача натискът на домакините продължи. Само пет минути след второто попадение на Рубин Златан нацели горната греда след подаване на Меси, но топката пак не попадна във вратата. В даденото от съдията продължение Яя Туре също уцели левия страничен стълб, но резултатът се запази и Барса претърпя загуба с 1:2.

Барселона - Рубин (Казан) 1:2
0:1 Рязанцев (2), 1:1 Ибрахимович (48), 1:2 Карадениз (73)

Барселона: Валдес, Д. Алвеш, Маркес (80 - С. Кейта), Пике, Абидал, Туре, Шави, Иниеста, Меси, П. Родригес (67 - Къркич), Ибрахимович

Рубин: Ржиков, Салуквадзе, Шаронов, С. Навас, Ансалди, Калешин, Нобоа, Семак (43 - Муравски), Рязанцев (84 - Касаев), Г. Карадениз, А. Домингес

Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Съдия: Лоран Дюамел (Франция)
Жълти картони: Иниеста, Д. Алвеш (Барселона) Муравски (Рубин)

Шампионът на Италия Интер също се издъни в тази група. Хората на Жозе Моуриньо едва стигнаха до равенството 2:2 като домакин на Динамо (Киев). Михалик даде преднина на Динамо в 5-ата минута, а Станкович изравни в 34-ата, Лусио си отбеляза автогол за 1:2 в 40-ата минута, но Самуел оформи крайното 2:2 в 47-ата.

Срещата изненадващо започна с натиск на Динамо и още в 5-ата минута при разбъркване след фаул, топката попадна в Михалик, който бе непокрит в наказателното поле и за него не бе проблем да открие резултата. В 26-ата минута Шевченко бе много близо да удвои резултата, но изстрелът му с глава премина покрай вратата. В 34-ата минута Деян Станкович бе изведен с великолепен пас зад защитата и този път той не сгреши за 1:1.
Динамо обаче не се стресна от това развитие и в 40-ата минута при корнер, Милевски притесни Лусио, който заби топката в собствената си врата за 1:2 в полза на украинците.

Интер обаче реагира мигновенно в началото на второто полувреме и още в 47-ата минута Самуел с глава отново възстанови равенството. Постепенно Интер изнесе играта в полето на съперника и продължи да търси начин да стигне до успеха. В 65-ата минута Ето`о от близо стреля под ъгъл, но вратаря Богуш спаси. В 71-ата минута пък Майкон отправи нелош удар, но покрай вратата.

Динамо обаче имаше чудесна възможност да реши всичко в 74-ата минута, когато Шевченко бе изведен зад защитата, но не успя да вкара. Отново той отправи страхотен удар от фаул в 79-ата минута, но Сезар спаси.

Интер - Динамо (К) 2:2
0:1 Михалик (5), 1:1 Станкович (34), 1:2 Лусио (40-авт), 2:2 Самуел (47)

Интер: Сезар, Киву, Лусио, Самуел, Майкон, Мунтари (Суазо 46), Санети, Станкович (Виейра 85), Камбиасо (Матераци 86), Снайдер, Ето`о

Динамо (Киев): Богуш, Маграо (Бетао 70), Кашериди, Алмейда, Еременко, Вукойевич, Михалик, Нинкович (Гусев 69), Ярмоленко, Шевченко, Милевски (Кравец 90)

Стадион: "Джузепе Меаца"
Съдия:
Мартин Аткинсън
Жълти картони: Майкон, Станкович, Санети, Киву (И); Вукойевич, Шевченко, Милевски, Алмейда (Д)

ГРУПА "F" - КЛАСИРАНЕ
Отбор П Р З Г.Р. Т
1.Барселона 1 1 1 3:2 4
2.Динамо (Киев) 1 1 1 5:5 4
3.Рубин 1 1 1 4:5 2
4.Интер 0 3 0 3:3 3