Председателят на Надзорния съвет на Байерн Карл-Хайнц Румениге разсея слуховете, че новият треньор Хосеп Гуардиола ще бъде представен на медиите още утре. В същото време босът на баварците увери, че 41-годишният испански специалист, който ще замени от лятото спиращия с треньорската дейност 67-годишен Юп Хайнкес, вече бърза с уроците по немски.

След като стана ясно, че след края на сезона Хайнкес няма вече да води Байерн, първият въпрос на Гуардиола по време телефонен разговор с Румениге вчера бил на чист немски език: „Как е Юп?”

„Вчера имах изчерпателен телефонен разговор с Гуардиола. Той няма да дойде в Мюнхен, а остава в Ню Йорк и ще продължи да учи немски. Първите му думи на немски бяха: "Как е Юп?" Той не иска по никакъв начин да пречи на работата на Юп Хайнкес”, сподели Румениге.

„За мен е голямо задължение и отговорност сега най-накрая да станем шампиони и да се разделим подобаващо с този велик човек Юп Хайнкес”, каза още босът на баварците и допълни, че на 67-годишния специалист ще бъде предложена друга длъжност в клуба, но засега все още не е ясно каква точно ще бъде тя.

Все още не е ясно кои ще бъдат помощниците на Гуардиола в Байерн, но Румениге обяви, че това ще бъдат двама испанци, а като цяло сегашният треньорски щаб ще се запази.