Изпълнителният директор и вицепрезидент на Байерн Карл-Хайнц Румениге разкритикува трансферната политика на клубове като Челси и ПСЖ и призова УЕФА в най-скоро време да вземе мерки за финансов феърплей във футбола.

“Манчестър Сити регистрира миналата година 200 милиона евро загуби, а Челси 80 милиона евро. При един финансов феърплей цифрата не би трябвало да е повече от 15 милиона евро. Това, което се случва при ПСЖ, също е неразбираемо. Когато видя заплатата на Ибрахимович от 14,5 милиона евро чисти пари, след като той тъкмо бе привлечен от Милан, почти ми става лошо”, коментира Румениге на мероприятие на “Ауди” в Гуанджоу (Китай), където Байерн е на турне.

“Чета само, че турските клубове трябва да бъдат изключени от едвротурнирите, а за другите си затварят очите. УЕФА трябва сериозно да провери нещата и да отправи предупреждения. Това е тест за Мишел Платини. Финансовият феърплей е негова рожба. Сега е негов ред да се намеси. Иначе немските клубове трябва да поставят въпроса открито. На какво прилича това?”, попита риторично изпълнителният директор на баварците.