Президентът на Байерн Карл-Хайнц Румениге изрази задоволство, че германският гранд е купил Ренато Санчес преди Евро 2016, тъй като след Европейското цената на португалския тийнейджър е щяла да бъде непосилна за баварците.

„Дали съм изненадан от представянето на Ренато Санчес? Да и не! Невероятно е, когато един 18-годишен футболист играе по този начин на европейско първенство. На неговата възраст аз бях горе долу на същото ниво, но искам да подчертая, че Ренато очевидно има изключителен талант“, обяви Румениге пред ESPN.

Байерн осъществи трансфера на Ренато Санчес от Бенфика срещу 35 милиона евро още през април, когато се считаше, че Манчестър Юнайтед е фаворит за подписа на таланта. Талантът впечатли с изявите си за „орлите“ в Шампионската лига, а на европейското първенство беше титуляр и вкара решителна дузпа срещу Полша на четвъртфиналите.

„Радвам се, че в Байерн взехме решението да подпишем много рано с него. Още след четвъртфинала на Шампионската лига срещу Бенфика. През април имахме куража да платим 35 милиона евро, тъй като това са много пари. Със сигурност нямаше да можем да си позволим Ренато Санчес след Евро 2016. В момента той струва луди пари и със сигурност нямаше да играе в Бундеслигата през следващия сезон“, допълни босът на баварците.