Изпълнителният директор на Байерн и председател на Управителния съвет на клуба Карл-Хайнц Румениге обяви, че Хосеп Гуардиола е най-добрият треньор в историята на отбора. През уикенда баварците победиха като гости Хофенхайм (2:1) и изравниха рекорда на Хамбургер от 36 мача без загуба Бундеслигата, постигнат през 1982 и 1983 година.

"Концепцията е добра. Ние играем добър футбол. Разполагаме с може би най-добрия и най-популярния треньор в историята на Байерн и света. Играем сезон, какъвто никога преди това не съм имал възможност да изживея. Това е първокласно. Убеждаваме с играта си през цялата година”, сподели Румениге преди визитата на баварците срещу чешкия първенец Виктория (Пилзен) в Шампионската лига утре вечер от 21:45 часа българско време.

Байерн няма загуба в Бундеслигата от 28 октомври 2012 година, когато падна у дома от Байер (Леверкузен) с 1:2. Баварците са непобедени от 24 гостувания насам и са само на още 2 гостувания от изравняването на собствения си рекорд по този показател, постигнат от декември 1985 до август 1987 година.