Изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге разкри защо клубът не е успял да убеди Хосеп Гуардиола да продължи изтичащия му на 30 юни 2016 година договор. На мястото на 44-годишния испанец от 1 юли следващата година начело на баварците ще застане 56-годишния италианец Карло Анчелоти, който е без работа след освобождаването си от Реал (Мадрид) в края на миналия сезон.

„Не бива да се забравя, че Пеп е млад човек и Байерн е едва втората спирка в треньорската му кариера. Той би искал да събере нов опит. Нещата са такива, каквито бяха при напускането му на Барселона. Пеп търси предизвикателство”, сподели Румениге пред „Билд” за решението на испанеца, който подписа предварителен договор с Байерн още през декември 2012 година и спечели с баварците две шампионски титли и една купа на страната.

„Ако един треньор в три години стане шампион три пъти, бихме били много щастливи. Точка. Естествено, че искаме да спечелим и Шампионската лига. Пожелавам му го на Пеп за раздяла така, както и Юп Хайнкес спечели требъл преди напускането си. Убеден съм, че треньорът и отборът ще работят още по-интензивно за това да постигнат нещо голямо точно защото сега е ясно, че Пеп ще напусне Байерн”, допълва изпълнителният директор.

„Карло Анчелото навсякъде е имал успех. В Ювентус, Милан, Челси, ПСЖ, Реал (Мадрид). Той е спечелил Шампионската лига три пъти. Това си е рекорд и естествено той има качества. Карло е спокоен и равнодушен, знае как да се справя със звездите и да ги остави да играят разнообразен футбол. Това търсихме и това намерихме”, казва още Румениге.