Изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге заяви категорично, че баварците няма да се разделят с холандския национал Ариен Робен след края на сезона.

"Много сме доволни от него. Той доказа качествата си в двата мача срещу Барселона. Има договор до 2015 година и напускането му в края на сезона не стои на дневен ред", коментира Румениге в интервю за „Шпорт Билд”.

"Ако спечелим требъл, футболистите ни ще получат рекордни премии. Пожелавам го на тима от цялото си сърце. Големият победител от финала в Шампионската лига е Бундеслигата. Ние сме на път да станем най-силното първенство в Европа. Ако сегашният ни състав вземе три трофея през този сезон, повече никога няма да бъде в сянката на поколението ни от 70-те години. Нашият клуб никога досега не е постигал требъл. Този състав може да пренапише историята. На всяка цена искаме да избегнем нова загуба на финал, след пораженията през 2010 и 2012 година. Не искаме да наливаме масло в огъня и да предизвикваме омраза между феновете на двата отбора", убеден е босът.

"Вратата пред Франк Рибери е отворена. Той само трябва да премине през нея. Мога да си представя много добре удължаване на неговия договор, който изтича през 2015 година. Той е супер-футболист и ние сме взели под внимание думите му. Това е знак, че той се чувства много добре при нас. Не очаквайте някаква революция или огромни промени от Пеп Гуардиола”, завърши Румениге.