Германия победи Румъния с 2:1 в среща от група J на световните квалификации. 

Двубоят в Хамбург започна страхотно за домакините и реферът Джунейт Чакър отсъди дузпа още в шестата минута. Секунди по-късно обаче наказателният удар беше отменен след ВАР. Разочарованието стана още по-сериозно в 9-ата минута, когато синът на легендата Георге Хаджи - Янис проби в наказателното поле и матира Марк Андре Тер Стеген, заменил контузения в слабините Мануел Нойер.

Домакините натиснаха, но Серж Гнабри се отчете с два пропуска в 17-ата и 24-ата минута. Марко Ройс също опита да преодолее Флорин Ница с бомбен шут в 33-ата минута, но вратарят се справи. Минута преди края на полувремето Серж Гнабри пропиля трета чудесна възможност за гол и стреля покрай гредата.

Въпреки по-силната игра на германците в края на първата част, Румъния можеше да увеличи преднината си в 48-ата  минута, но Георге Пушкаш не се справи с последния пас и пропиля възможността.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Големият длъжник на Бундестима през първото полувреме Серж Гнабри се реваншира с гол за 1:1 в 52-ата минута, след като получи топката от Марко Ройс и простреля Ница.

Германия спокойно можеше да поведе в следващия четвърт час, но Марко Ройс и Тимо Вернер не успяха да уцелят вратата от добри позиции. Лирой Сане също се отчете с пореден пропуск четвърт час преди края и насочи топката над вратата.

Германия все пак успя да поведе в резултата, а попадението за обрата (2:1) бе дело на ветерана Томас Мюлер, появил се като резерва малко преди това. В продължението Румъния можеше да стигне до хикса, но Андрей Иван пропиля добра възможност.

Бившият нападател на Лудогорец Клаудиу Кешерю остана на пейката през целия мач.

В другите срещи от група J Исландия и Армения завършиха при 1:1, а Лихтенщайн загуби от Северна Македония с 0:4 (централният защитник на Левски Гьоко Зайков игра в последните 15 минути на мача).

Германия води уверено с 18 точки, следва Северна Македония с 12, Армения със същия актив, Румъния е на четвърто място с 10, Исландците са пети с 5, а Лихтенщайн е на дъното с 1.

===> Всички резултати и голмайстори от световните квалификации тази вечер <===