Селекционерът на националния отбор на Румъния Разван Луческу подаде оставка само ден, след като изведе тима до победа с 3:0 над Босна и Херцеговина в европейска квалификация. По този начин северната ни съседка зае трето място в Група “D” с 8 точки от 6 мача след Франция и Беларус.
 
42-годишният бивш вратар бе начело на Рапид (Букурещ) в продължение на три години и изведе тима до четвъртфинал в Купата на УЕФА и спечели два пъти Купата на Румъния.
 
През 2007 г. предпочете да поеме втородивизионния Брашов и го изведе до елита, въпреки че имаше оферти от Турция, Италия и Украйна.
 
През 2009 г. Разван Луческу замени Виктор Пицурка, чийто договор като национален селекционер бе прекратен заради слабото представяне в квалификациите за Мондиал 2010.
 
Според информация на Sport.ro синът на Мирча Луческу ще поеме Рапид (Букурещ). Вчера румънският вестник “Проспорт” разкри, че Металург (Донецк) също е опция за 42-годишния спец.
 
Румъния има време да си намери нов селекционер, тъй като следващият мач на тима от евроквалификациите е срещу Люксембург през септември./БЛИЦ