Група нискоразрядни румънски съдии се представят за българи, словенци и турци по време на контролните срещи в Кипър и Турция. Отбори от половин Европа са в тези две страни на лагери и там се провеждат редица приятелски срещи. Тези двубои обаче често са със съмнителни резултати. Именно в част от тях въпросните румънски рефери се представяли за българи, пише "gsp.ro".

Колегите от Румъния вадят факти от три контролни мача, които са ръководени от техни сънародници, а събитията в двубоите са повече от съмнителни.

Първата среща е между Клуж и Уфа. През първото полувреме резултатът е 0:0, но съдията дава 3 минути продължение, в което отсъжда дузпа за Клуж за игра с коляно. Първото изпълнение е неуспешно, но чернодрешкото посочва, че дузпата трябва да се преизпълни. При вторият опит топката влиза в мрежата и съдията свири край на първите 45 минути.

Следващата съмнителна среща е Криля Советов - Пандури, която приключва при резултат 2:2. През първото полувреме съдията дава две съмнителни дузпи - по една за двата отбора, без да има каквито и да е причини за това. Дори при второто отсъждане футболистите се смеят на рефера за отсъждането.

Най-голямото шоу е на мача Астра - Погон (1:3). Съдията дава измислена дузпа за поляците. Футболистите обаче усещат какво се случва и при изпълнението нападателят на поляците просто подава топката на вратаря. Реферът посочва без причина повторно изпълнение, при което друг играч на Погон нарочно праща топката в аут.

Чернодрешкото вижда, че няма да сполучи с поляците, затова дава нова дузпа, но този път за Астра. Играчите отново отказват да вкарат. Именно в този двубой съдията се представя за българин, но колегите в Румъния го разпознават като техен сънародник.