Румънската полиция задържа членове на престъпна група, която се е занимавала с отвличане на хора и изнудване. Жертви на бандата били най-вече богати бизнесмени. По време на спецакцията са арестувани 15 души, сред които има и известни спортисти. Един от тях е 39-годишният ММА боец Анатоли Чумак, който преди време бе осъден за покушение, но излезе на свобода.

Сред задържаните се оказал и роднина на собственика на Стяуа Джиджи Бекали. В момента самият олигарх е зад решетките с обвинение в измами и организиране на договорени мачове.

“Всички арестувани са заподозрени, че са участвали в престъпна група, занимаваща се с отвличане на богати бизнесмени с цел откуп”, се казва в съобщението на румънската служба за борба с организираната престъпност.

По време на обиските са иззети множество пистолети и боеприпаси. Сред жертвите на бандата е и известен пластичен хирург от Израел, чието име не се съобщава от съображения за сигурност. Операцията е задействана, след като в полицията се оплакал мъж, пострадал от бандата. Той съобщил, че са отвлекли негов роднина и го изнудват да плати 900 хиляди евро откуп./БЛИЦ