Българските национал Цветелин Чунчуков и Асен Чандъров преминаха в румънския елит Академика (Клинчени). Така българите в отбора стават трима, след като преди десет дни с клуба подписа и Георги Пашов.

25-годишният Чунчуков, който има два мача за мъжкия ни национален отбор, до момента играеше за Славия. Официалният сайт на румънския тим го представи като двукратен шампион на България с Лудогорец и носител на националната купа с „белите“. Той е играл още за Ботев (Пловдив), Раковски и Черно море.

„Доволен съм, че постигнахме договореност. Надявам се, че тази промяна ще се отрази добре на кариерата ми. Румъния има силно първенство, с добри отбори и качествени футболисти. Надявам се да помогна на Академика да запише по-добри резултата от миналия сезон“, коментира нападателят пред сайта на тима от Клинчени.

21-годишният младежки национал Чандъров преминава в Академика от втородивизионния Септември (София). През миналата есен той игра под наем в Левски, но рядко беше използван от тогавашния треньор Петър Хубчев. През кариерата си носил екипите още на Пирин (Разлог) и Ботев (Пловдив).