Русия победи изключително трудно като домакин Азербайджан с 1:0 в световна квалификация от Група “F” на зона Европа. Победата за Сборная дойде след отсъждане на дузпа в самия край на мача за нарушение извън наказателното поле.

Играчите на италианския селекционер на домакините Фабио Капело диктуваха събитията на терена през целия мач и не спряха да търсят гола от първата до последната минута на стадион "Лужники" в Москва. Повечето удари минаваха встрани или над вратата. Най-добрата възможност се откри в 30-ата минута пред Александър Кержаков, който разтресе напречната греда с шут от 13 метра. Азербайджан се отбраняваше геройски и доста рядко излизаше от собствената си половина при опитите си за контраатака.

Най-чистото положение в мача пропусна Кержаков в 72-ата минута, когато от 2-3 метра стреля в тялото на вратаря на гостите Агайев. Македонският съдия Александър Ставрев обаче реши да подари трите точки на Сборная, след като отсъди дузпа осем минути преди края за нарушение срещу Владимир Бистров, което очевадно бе извън наказателното поле на гостите. От бялата точка Роман Широков бе безпогрешен и в 84-ата минута вкара за крайното 1:0. До края домакините потърсиха и втори гол, но не успяха да преодолеят сгъстената отбраната на азерите.

След победата си Русия остава лидер в групата с пълен актив от 12 пункта след 4 мача, докато Азербайджан е на последната шеста позиция само с една точка.

ГРУПА "F"
Русия - Азербайджан 1:0

1:0 Роман Широков (84-дузпа)