ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Неочакван обрат за руската общественост придобиха плановете на националния отбор по футбол на страната, който на 15 юни трябваше да проведе приятелски мач срещу Камерун в Москва.

Правителството на африканската държава изненадващо забрани на представителния тим да играе с Русия. Вместо това на „неукротимите лъвове“ е наредено спешно да си намерят нов съперник.

Това предизвика остра реакция в руската столица, където в коментарите си към публикуваната в медиите новина феновете бяха категорични: „Забиха ни нож в гърба“.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Има и изключително сериозни призиви ФИФА да наложи наказание на Камерун, а като причина за това се посочва намеса на правителството в делата на местната футболна централа.

Някои от потребителите дори поискаха правителството в Москва спешно да изиска изплащането на всички дългове, които Камерун дължи на Русия.

Както е известно, след като започна военни действия на територията на Украйна, Русия беше извадена от всички международни футболни надпревари. Дори и при наложените санкции бяха договорени няколко контролни срещи, но след това бяха отказани от съперниците. Подобно нещо се случи с мачовете срещу Ирак и Босна и Херцеговина.

Заради санкциите Русия заплаши да напусне УЕФА и да се премести в Азиатската футболна конфедерация. „Сборная“ дори получи покана за участие в шампионата на централноазиатските държави, но тя беше отказана, въпреки че първоначално беше приета.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!